胡鹏

电 话:
电子邮件: hu_peng@hust.edu.cn

教育背景

博士:伊利诺依大学香槟分校工业和企业系统工程系(美国,2012)

硕士:中国科学院数学与系统研究所系统与控制重点实验室(2006)

学士:北京大学数学学院概率与统计系 (2003)

海外访问

2006年8月-2011年8月 美国伊利诺依大学香槟分校攻读博士学位

2012年8月-2012年10月 香港城市大学管理系访问

讲授课程

《高等概率论》、《随机过程》、《系统控制论》、《线性规划》,《仓储管理》,《质量管理》等。

行业经验

企业咨询:上海1号店等

物流与供应链管理、定价与库存管理的联合决策

代表性成果

1)Xin Chen, Peng Hu (2012). Coordinated pricing and inventory management with reference price effect: the loss-averse case. Working paper.

2) Xin Chen, Peng Hu (2012). Coordinated pricing and inventory management with deterministic Demand and costly price adjustment..

3)Xin Chen, Peng Hu, Simai He (2012). Preservation of supermodularity in two dimensional parameterized optimization problems. Submitted to Operations Research (under the second round of review).

4) Xin Chen, Peng He, Stephen Shum, Yuhan Zhang (2012). Stochastic Inventory model with Reference Price Effects. Submitted to Operations Research..

5)Peng Hu, Haitao Fang (2005). The Best Possible Metropolis type Algorithm. 第二十届中国控制会议(SCI).